Pozdravljeni dragi bralci, drage bralke!!! Že naslov tega prispevka, vas je najbrž prepričal da kliknete gor. Resda korona ni več tista ”popularna” stvar. Ima pa še vedno odtis na človeški generaciji. Naši starši, so prepričani-vsaj večina-da ne bo dobro, če greste na počitnice. Zato večina otrok in najstnikov ostaja doma. Pa čeprav so v načrtu imeli tiste počitnice, da boljših ne bi bilo. Tudi v šoli, je zdaj bilo drugače. Čeprav smo šli tja le za nekaj tednov, je bilo čudno. Vsi sošolci in sošolke so se izogibali drug drugega, in ne dvomim, da ste se pri tem počutili dobesedno okuženega. Vsi moramo pač sprejeti to dejstvo, da nas je korona presenetila ob sicer neprimernem ternutku, ampak nas je nekaj naučila. Vsakega nekaj drugega. In kot za šalo nismo prva človeška generacija, ki jo je presenetil še nepoznan virus. Nekaj časa po prvi svetovni vojni, je napadla okužba koz. Nešteto jih je umrlo. Ampak to je po svoje logično. Niso še imeli napredne medicine, znanstvene opreme in tako dalje. Bili so nebogljeni in nemočni. Zato smo lahko kljub koroni srečni, da živimo v modernejši dobi. Zakaj bi bili nesrečni? Celo svet si je odpočil od nas. Od človeškega onesnaženja. Na nek način smo koroni lahko celo...HVALEŽNI. Svet si je odpočil od nas, naučili smo se kako je živeti v samoizolaciji in tako dalje. Ne glejmo na svet tako črnogledo in jezno. Koronavirus ni edini virus, ki ga bo še doživelo človeštvo. Veliko virusov je še nepoznanih in novih. Zavedajmo se tega. Držimo skupaj, upoštevajte starše, ki vam že ves čas v glavo vbijajo: ”Umivaj si roke!”. To je zaenkrat EDINA zaščita, ki nam je na voljo. Igrajmo se doma, povezujmo se z družino, ostanimo povezani s prijatelji. Pokličite se in se zmenite za prespanje. Kljub temu, da so vaši starši tako resno vzeli korono vam bojo nedvomno pustili malo k prijatelju na obisk. Korona ni hec, ni neka igračka. Z njo moramo ravnati odraslo in previdno.

Imam pa še dva majhna izziva za vas. Imate izbiro. 1. Izmislite si eno zabavno igro in jo posredujte v komentarje 2. Na spletu poiščite vic ki vam je všeč in ga napišite v komentar.

Oba sta le za zabavo in nista obvezna. Vam je ta prispevek spremenil pogled na korono? Boste izkoristili čas ko ne boste šli na počitnice in ga vložili v družinsko druženje? Ste se kaj naučili iz tega prispevka?

Dva blogerja se odjavita

😲😀😎

P.S-V komentarjih, je Nekdo vprašal/a in povedal/a da ni videla komentarja, pa jo/ga skrbi da se ni poslal. No skratka-Dobila sva komentarje in vse!!! (še enkrat HVALA). Fora je , da vi ne vidite komentarjev. Samo midva jih. Zato bova glede izzivov objavila vse vaše vice/šale kar v naslednji objavi, ki bo namenjena prav temu. Enako je z igrami. Hvala za sodelovanje, že vnajprej.